Bezig met laden...
projecten
casusdetails

Roermond

roermond
Roermond

Tijdelijke invalide oprit

In opdracht van Den Ouden Aannemingsbedrijf B.V. bouwde Van Ham Tijdelijke Infra een hellingbaan als zijnde tijdelijke invalide oprit naar een perron op Busstation Roermond.

de vraag.

De vraag was om in een grondoppervlakte van maximaal zo’n 11 x 5 meter een hellingbaan te maken naar een hoogte van 0,9 meter die voldoet aan het bouwbesluit, waarbij mensen in een rolstoel eigenhandig boven kunnen komen. De baan moest een minimale breedte hebben met tussenplateaus. Deze plateaus moesten ook nog eens groot genoeg zijn om een rolstoel 180° te kunnen draaien. Daarnaast kwam de hellingbaan niet op een vlakke ondergrond te staan.

de oplossing.

Er is een hellingbaan ontworpen bestaande uit vier ramps met 3 tussenplateaus. De ramps hadden maximaal een helling van 3,4% wat overeen komt met een hoek van 2°. Het geheel was slechts 10,360 x 4,144 meter in grondoppervlakte. De ramps waren binnenwerks 91 cm breed, wat krap is, maar voldoende. Uiteindelijk hebben we de aannemer een 3D meting laten doen van de bouwlocatie en het verloop van zo’n 10 cm in de ondergrond meegenomen in het ontwerp.

de levering.

  • Maatwerkconstructie
  • 10, 360x4, 144 meter
  • Aansluiting d.m.v. traanplaten op maaiveld en peron van 0.9 meter hoog
  • Volledig voorzien van driedubbele reling
  • Voorzien van hoge constructie ten bate van stabiliteit van de reling