projecten
projectdetails

Tijdelijke Hellingbaan

tijdelijke hellingbaan fietsers tramstation
rotterdam

Alternatieve route fietspad

P. & G. Hooghwerff benaderde ons met een verzoek voor een tijdelijke hellingbaan bij een tramstation in Rotterdam. Wegwerkzaamheden belemmerden de toegang vanuit een fietstunnel naar het oorspronkelijke fietspad. Ze vroegen ons om een hellingbaan te bouwen zodat fietsers uit de tunnel een alternatieve route krijgen naar het fietspad. De hellingbaan moet een hoogte van 2,5 meter overbruggen en blijft minimaal 20 weken staan.

infra-vraag

P. & G. Hooghwerff heeft ons benaderd met een verzoek betreffende een tijdelijke hellingbaan voor fietsers bij een tramstation in Rotterdam. Onder het tramspoor bevindt zich een fietstunnel, maar vanwege wegwerkzaamheden is het momenteel niet mogelijk om vanuit de fietstunnel het oorspronkelijke fietspad te bereiken. Om dit probleem op te lossen, vroegen ze of wij in staat zouden zijn om een hellingbaan te bouwen die fietsers, die uit de tunnel komen, via een alternatieve route toegang geeft tot het fietspad. De hellingbaan zou een hoogte van 2,5 meter moeten overbruggen en zou er minimaal 20 weken moeten komen te staan.

De benodigde ruimtes kunnen gecreƫerd worden door steigerwanden van Layher te bouwen en deze met folie te bekleden. In eerste instantie was er sprake van 2 weken stilstand van de verzinklijnen, maar later bleek dat deze slechts 1 week stil zouden liggen vanwege geplande werkzaamheden in januari.

plan

Na het eerste contact met P. & G. Hooghwerff werd er snel actie ondernomen om de hellingbaan binnen een maand operationeel te maken. Binnen enkele dagen vond er een locatiebezoek plaats, waarbij de exacte positie van de hellingbaan werd bepaald en de metingen werden verricht met behulp van GPS. Vervolgens werd de hellingbaan ontworpen en uitgetekend.

Om te voldoen aan de gestelde eisen, werd besloten om de hellingbaan te construeren met behulp van Layher-materiaal. Dit stelt ons in staat om de hellingbaan snel op te bouwen en af te breken. Om de veiligheid en het comfort van het publiek te waarborgen zijn er relingen toegevoegd aan de hellingbaan. Daarnaast werd er bij het ontwerp rekening gehouden met een maximale hellinggraad om een soepele overgang mogelijk te maken. Hierdoor resulteerde de totale lengte van de hellingbaan in 43,5 meter. De breedte van 3 meter werd vastgesteld om voldoende ruimte te bieden aan fietsers van twee richtingen, zodat zij geen hinder zouden ondervinden bij het gebruik van de hellingbaan.

materialen

  • Layher
  • Relingen
meer info over tijdelijke hellingbaan

Bekijk de productpagina tijdelijke hellingbaan of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.