projecten
projectdetails

Uitkijkplatform

uitkijkplatform maasbracht
maasbracht

bouwwerkzaamheden bekijken

Een uitkijkplatform in Maasbracht werd aangevraagd om publiek de mogelijkheid te bieden de komende jaren bouwwerkzaamheden te bekijken. Belangrijk was dat de hele toren toegankelijk en aantrekkelijk zou zijn. Het platform moest 6 meter hoog zijn om een goed zicht te bieden op de werkzaamheden. De uitkijktoren moest 5 jaar blijven staan, waarbij de bouwers verantwoordelijk waren voor het onderhoud gedurende die periode.

infra-vraag

Onlangs ontvingen we een verzoek om een uitkijkplatform te bouwen in Maasbracht. Het doel van dit platform is om gedurende de komende jaren publiek de mogelijkheid te bieden om de uitvoerende werkzaamheden te bekijken. Het was van groot belang dat de hele toren toegankelijk en aantrekkelijk zou zijn voor het publiek.

Om een goed zicht te bieden op de werkzaamheden, werd er gevraagd naar een platformhoogte van 6 meter hoog. De bedoeling was dat de uitkijktoren gedurende 5 jaar zou blijven staan, waarbij wij als bouwers verantwoordelijk zouden zijn voor het onderhoud gedurende deze periode.

plan

We zijn begonnen met het gedetailleerd uittekenen van de toren. We hebben ervoor gekozen om de toren voornamelijk te construeren met behulp van Layher, roosters en relingen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de toren snel gebouwd kan worden en bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden die zich in de komende jaren kunnen voordoen. Nadat de tekening was voltooid, hebben we deze besproken met de klant.

Na de goedkeuring hebben we een bezoek aan de locatie gebracht om een volledig overzicht te krijgen van de omgeving. We hebben de afmetingen van het totale uitkijkplatform vastgesteld op 5,23 meter breed bij 5,42 meter diep. Daaromheen hebben we de trap gebouwd. Bovenop het uitkijkplatform hebben we tevens een bankje geplaatst, zodat bezoekers kunnen genieten van het uitzicht.

Om het uitkijkplatform volledig publieksvriendelijk te maken, hebben we rondom de gehele constructie relingen toegevoegd. Deze relingen zijn zorgvuldig geplaatst met als doel een veilige omgeving te creƫren voor de bezoekers. Ze bieden een betrouwbare afscheiding, waardoor bezoekers onbezorgd van het uitzicht kunnen genieten.

Om ervoor te zorgen dat het uitkijkplatform regelmatig wordt gecontroleerd, hebben we een servicecontract afgesloten met de klant. Dit houdt in dat elke zes maanden medewerkers van Van Ham Infra naar de toren gaan om een inspectie uit te voeren en eventuele onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat het uitkijkplatform in optimale conditie blijft en veilig is voor bezoekers.

materialen

  • Layher
  • Roosters
  • Relingen
meer info over uitkijkplatform

Bekijk de productpagina maatwerk of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.