projecten
projectdetails

Entree Amsterdam

roermond
Amsterdam

Toegankelijke entree ING

Voor de herinrichting van de Bijlmerdreef heeft Van Ham Infra een hellingbaan gebouwd in opdracht van Boskalis Nederland, ten bate van het toegankelijk houden van onder andere het ING Bankgebouw.

infra-vraag

Rondom de Bijlmerdreef wordt volop gebouwd. Er zijn woningen bijgekomen en kantoren worden vernieuwd. Ook de openbare ruimte op de Bijlmerdreef is toe aan vernieuwing. Het gebied is nu nog vooral op auto’s gericht en slecht bereikbaar voor voetgangers. Daarom wil gemeente Amsterdam het gebied ter hoogte van winkelcentrum Amsterdamse Poort aantrekkelijker maken met meer groen en meer ruimte voor voetgangers.

Het bestek schreef het volgende voor: ‘Het aanbrengen van een tijdelijke trap/opgang op het talud tussen het fietspad en het ING-gebouw Acanthus. Dit ten bate van de doorgang van de voetgangersstroom tijdens de werkzaamheden aan de bestaande voetgangersbrug. De trap/opgang voorzien van leuningen dient gedurende de gebruiksduur van 36 weken door de gebruikers op gegarandeerd veilige wijze te gebruiken zijn.’

plan

Een hellingbaan in L-vorm is door ons ontworpen. Door een hellingbaan te verkiezen boven een trap was de toegankelijkheid van mensen met een rolstoel óók gegarandeerd. Een baan van in totaal ruim 52 meter lang zorgt voor de overbrugging van een hoogteverschil van zo’n 1,8 meter.

Na het inmeten op locatie is in overleg met Boskalis besloten om het talud een stuk af te graven ten aanzien van een perfecte aansluiting op het hoger gelegen deel. Volledig voorzien van kindvriendelijke hekken zorgt de ramp ervoor dat deze aan alle eisen voldoet.

materialen

  • Maatwerkconstructie
  • 2.072x52.318 m
  • Aansluiting d.m.v. standaard platen strak op hoger gelegen deel
  • Kindvriendelijke hekken
  • Verhoogde constructie aan begin van baan t.b.v. stabiliteit van reling
meer info over entree's

Bekijk de productpagina tijdelijke hellingbaan of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.