projecten
projectdetails

Tijdelijke kabelbrug

tijdelijke kabelbrug stroomkabels over weg
bouwplaats België

Weg vrij voor vrachtwagens

M.b.t. de bouw van een nieuwe fabriek was er een tijdelijke energieoplossing op maat nodig. Omdat de weg o.a. beschikbaar moest blijven voor vrachtverkeer konden er geen kabels over de weg worden geplaatst. Wij bouwden een brug voor een termijn van minimaal 52 weken.

infra-vraag

Op een bouwplaats in België was een tijdelijke stroomvoorziening nodig. Omdat er vrachtwagens en kranen rondom het gebouw moesten kunnen rijden, was het echter niet mogelijk om de kabels over de grond te leggen tussen de generatoren en de bouwplaats. Gevraagd werd of wij een tijdelijke kabelbrug wilden plaatsen die minimaal 52 weken zou blijven staan.

Hierbij was het belangrijk dat de kabelbrug een veilige en degelijke doorgang zou bieden aan vrachtwagens en kranen. Daarnaast moest een stuk van het tijdelijke kabeltraject naast het gebouw op een steiger gelegd worden.

Op de kabelbrug moesten 25 kabels geplaatst worden met een gewicht van 75 kilo per strekkende meter.

plan

Om een beter inzicht te verkrijgen, heeft er eerst een locatiebezoek plaatsgevonden. Hierna ontstond een duidelijk beeld van het aan te pakken probleem.

In totaal moesten we een doorgang van 5.5 meter overbruggen. Er is besloten om dit te doen d.m.v. een kabelbrug van het materiaal Layher. Dat stelde ons instaat om een veilige kabelbrug te ontwerpen welke de benodigde doorgang bezat om het kraan- en vrachtverkeer niet te belemmeren.

De constructie is tevens voorzien van ballastblokken om de constructie te versterken. Steeldecks werden ingezet als ondergrond voor de kabels. Om deze zeer strak over de kabelbrug aan te leggen, heeft Pon Energy Rental zogenaamde kabelladders aangelegd.

Na de opbouw is er voorzien in een steigerkaart. Hiermee wordt aangegeven dat de steiger veilig is.

materialen

  • Layher-constructie
  • Ballastblokken
  • Steeldecks
  • Steigerkaart
meer info over kabelbruggen

Bekijk de productpagina tijdelijke kabelbrug of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.