projecten
projectdetails

Tijdelijke Fietspaden Reduzum

tijdelijke fietspaden reduzum
Reduzum

Tijdelijke Fietspaden

Door werkzaamheden aan een bestaand fietspad in Reduzum werd ons gevraagd of we tijdelijke fietspaden wilden plaatsen. Op deze manier had de gebruiker zo min mogelijk hinder en een zo hoog mogelijk comfort.

infra-vraag

Vanwege het aanpassen van het fietspad in Reduzum naar een snel fietspad is de vraag gekomen of we tijdelijke fietspaden wilden plaatsen welke een aantal maanden zouden blijven liggen. Deze paden zouden net als de werkzaamheden in verschillende fases worden opgesplitst.

Hierdoor zouden de gebruikers zo min mogelijk hinder ondervinden. Per fase ging het over een aantal fietspaden met verschillende lengtes. Ieder pad diende breed genoeg te zijn zodat de gebruikers van beide richtingen gebruik konden maken van het fietspad.

Daarnaast werd er gevraagd of het van weersbestendig materiaal gemaakt kon worden, dat ook niet uit elkaar zou schuiven na langdurig gebruik. Dit zou anders voor ongevallen kunnen zorgen en dat is natuurlijk niet het gewenste resultaat.

plan

Gekeken naar de aanvraag was al snel duidelijk dat onze Remopla vloerplaten hier het meest geschikt voor zijn. Deze platen hebben een antislip laag, waardoor deze in verschillende weersomstandigheden gebruikt kunnen worden. Daar de platen ook in elkaar vallen, blijft het geheel over een langere periode goed liggen.

Om alles goed voor te bereiden, gingen we op locatiebezoek. Door de afstand van de verschillende paden in te meten en te bespreken welke voorbereidingen verwacht werden vanuit Strukton, is alles scherp gezet voor het daadwerkelijk monteren van het tijdelijke fietspad.

Tijdens het monteren lag er een vlakke bedding klaar welke zich ter hoogte van de aansluiting met de bestaande weg 4 cm lager bevond. Op deze manier is de hoogte van de weg en het tijdelijke fietspad hetzelfde. Door de platen zo dicht mogelijk tegen de weg aan te leggen en het door Strukton af te laten werken met koud asfalt werd het grootste comfort van de gebruiker gecreëerd.

Op deze manier hebben we voor de verschillende fases tijdelijke fietspaden gelegd met een totale lengte van 2,5 kilometer lang.

materialen

  • 2,5 kilometer aan Remopla
  • Voldoende breedte voor tweerichtingsverkeer
  • Voorzien van antislip laag voor de veiligheid
  • Maatwerkconstructie

video-impressie

Een korte video-impressie m.b.t. plaatsen tijdelijke fietspaden voor werkzaamheden aan een bestaand fietspad in Reduzum.

meer info over fietspaden

Bekijk de productpagina tijdelijk fietspad of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.