projecten
projectdetails

Stamriool Oss

afstempelen stamriool
Oss

Renovatie stamriool

Voor de renovatie van een stamriool in Oss was het noodzakelijk om de wanden nauwkeurig af te stempelen. Doordat het een lange afstand betrof in een krappe ruimte was het niet mogelijk om het op een traditionele manier uit te voeren. Daarom hebben wij een passende maatwerkoplossing bedacht in de vorm van afstempelkarren.

infra-vraag

De beton koker van het stamriool in Oss moest gerenoveerd worden. Voordat de renovatiewerkzaamheden konden starten is er eerst een bypass aangelegd. Dankzij deze bypass werd de afvoer in stand gehouden en kon de renovatie uitgevoerd worden.

De renovatie bestond onder andere uit het reinigen van de beton koker, zandstralen van het beton, de bewapening herstellen, aansmeren van het beton, glasvezelversterkte kunststof wanden plaatsen en cellenbeton storten tussen de kunststof wanden en betonnen wanden. Om de kunststof wanden tijdens het storten van het cellenbeton op de juiste positie te houden was het van belang dat deze goed afgestempeld werden. GW Leidingtechniek heeft ons benaderd met de vraag om hier een oplossing voor te bedenken.

Het proces zou verdeeld worden over meerdere fases, waarbij in de derde fase 1670 meter in behandeling genomen zou worden en bij de vierde fase 1300 meter.

plan

Aangezien het renovatietraject een vrij lange afstand betrof, was het niet voor de hand liggend om de gehele lengte in een keer af te stempelen. Daarom is er een passende maatwerkoplossing bedacht in de vorm van meerdere afstempelkarren van het materiaal Layher allroundsystem. Voor het renovatietraject van 1670 meter hebben wij 54 karren van 4,5 meter lang ontwikkeld, waardoor het mogelijk was om per keer 243 meter cellenbeton te storten. Bij het renovatietraject van 1300 meter is er besloten om 34 karren van ook 4,5 meter lang te gebruiken, met een totale afstand van 153 meter.

Deze oplossing bracht meerdere voordelen met zich mee. Zo stelde het gebruik van het materiaal Layher ons in staat om de karren precies op maat te maken. Omdat de karren verplaatsbaar waren hoefde de constructies ook niet tussendoor afgebroken en opnieuw opgebouwd te worden. Aangezien de maatwerkoplossing veel overbodige tijd en materiaal bespaarden, hebben we uiteindelijk een kostenefficiƫnte oplossing kunnen bieden.

materialen

  • Layher allround systeem
  • Stijgerwielen
  • Houten balken

In maart 2023 heeft GW Leidingtechniek contact gezocht met Van Ham Infra om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen voor het afstempelen van de koker voor het vullen met celbeton. Het eerste contact was met Harold en na een uur wisten we beide wat we ervan konden verwachten. Harold ging langs de tekenkamer om een eerste opzet te laten maken en zo zijn we begonnen. Na een aantal schetsen en een passende aanbieding zijn we met elkaar in zee gegaan. We spraken af dat het voor beide partijen een leerproces zou zijn en dat we elkaar zouden helpen als het niet wilde of lukte.

Van Ham Infra heeft in de eerste fase de karren vaker erin en eruit moeten halen dan de bedoeling was, maar het werd altijd geregeld. Ook het aanpassen van de stempelkarren (54 stuks) was geen probleem en werd binnen 2 dagen gerealiseerd. Daarom heeft GWL voor de volgende 1300m meteen weer contact gezocht met Van Ham Infra. We hebben hier veel plezier gehad aan de lessen die we in 2021 hadden geleerd. Kortom, Van Ham Infra is een goede en betrouwbare partner voor eenieder die een uitdaging heeft om iets tijdelijks of definitief te realiseren. Men kan daarbij vertrouwen op goed en deskundig personeel, die niet te beroerd zijn om een stapje extra te zetten.

Gijs van Kessel
Uitvoerder GW Leidingtechniek
meer info over tijdelijke afstempelkarren

Bekijk de productpagina maatwerk of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.