projecten
projectdetails

Constructie Containment

tijdelijk constructie voor containment asbest
Meerveldhoven

Veilige asbestverwijdering

Clean service Hapert vroeg om een constructie voor containment. Deze was nodig voor veilige asbestverwijdering bij Verzinkerij Meerveldhoven. Layher Allround System werd gebruikt vanwege de flexibiliteit en snelle opbouwtijd, waardoor de opbouw in één dag kon plaatsvinden en de saneringsspecialisten zich konden richten op hun werk. Dit zorgde voor een veilige, efficiënte en flexibele oplossing voor de klant

infra-vraag

Clean service Hapert heeft ons gevraagd of wij een constructie voor containment kunnen plaatsen bij Verzinkerij Meerveldhoven voor het veilig verwijderen van asbest. Containment wordt gebruikt om te voorkomen dat asbestvezels zich verspreiden tijdens de verwijdering ervan en zo de gezondheid van mensen in de omgeving in gevaar brengen.

De benodigde ruimtes kunnen gecreëerd worden door steigerwanden van Layher te bouwen en deze met folie te bekleden. In eerste instantie was er sprake van 2 weken stilstand van de verzinklijnen, maar later bleek dat deze slechts 1 week stil zouden liggen vanwege geplande werkzaamheden in januari.

plan

Om de wanden zo efficiënt mogelijk te plaatsen en af te breken, is er gekozen voor het materiaal Layher Allround System. Dit materiaal is flexibel en snel te monteren, wat ervoor zorgde dat de opbouw van de constructie in slechts één dag kon plaatsvinden. Hierdoor konden de saneringsspecialisten zich volledig richten op hun werk en werd de tijd die nodig was voor de opbouw van de containment constructie tot een minimum beperkt.

De constructie had een afmeting van 100 bij 6 meter en moest door de wijzigingen in de planning een stuk sneller geplaatst worden. Door een flexibele instelling en de snelle plaatsbaarheid van het Layher Allround System was dit mogelijk en kon er snel geschakeld worden bij de wijzigingen in de planning.

Hierdoor konden we onze klant ontzorgen en volledig ondersteunen bij de asbestverwijdering. Voorheen werd de containment constructie vaak van hout gemaakt, wat veel meer tijd in beslag nam en minder efficiënt was.

Al met al hebben we met de containment constructie van het Layher Allround System een veilige en flexibele oplossing geboden voor de asbestverwijdering bij Verzinkerij Meerveldhoven.

materialen

  • Layher allround system
meer info over tijdelijk containment

Bekijk de productpagina tijdelijk containment of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.