projecten
projectdetails

Steiger Valkenswaard

Valkenswaard
Valkenswaard

veilig bouwen

Voor het optrekken van een bakstenen garagemuur voor de familie Fiers in Valkenswaard bouwde Vam Ham Infra tijdelijke infrastructuur in de vorm van een steiger in de tuin van de buren. Zo kon er toch veilig worden gebouwd op een moeilijk toegankelijke plaats.

infra-vraag

De vraag was om een bouwsteiger te bouwen van minstens 1 meter breed en 14 meter lang. Enige uitdaging: er was over een lengte van ca. 9 meter slechts een bruikbare breedte van 0,7 meter beschikbaar. Naast deze 0,7 meter bevondt zich een karpervijver precies tegen de perceelsgrens aan. De vijver was gelokaliseerd in de tuin van de buren, dus deze mocht niet worden geroerd.

plan

Een Layher-steiger met roostervloer van 1,182 meter breed, oftewel een vak van 0,732 meter breed en een vak van 0,45 meter breed werden naast elkaar gebouwd. Vier van de negen relingstaanders werden niet door spindels ondersteund, maar zweefden boven de vijver.

Juist voor én na de vijver werden steunberen gebouwd van 2,072 meter breed, welke ervoor zorgden dat de steiger in zijn geheel niet kon omkantelen. Keurig gebouwd via het perceel van de buren. Zowel opdrachtgever als buren waren uiterst content.

materialen

  • Maatwerkconstructie
  • 14,504x3,254 m
  • Roostervloer 14,504x1,182 m
  • Dubbele reling
  • Steunberen tegen omkantelen

We hadden een probleem betreft de bouw van onze garage en de karpervijver van de buren welke tot de erfgrens ligt. Hierdoor kon er geen gewone steiger staan. Via mijn vriendin zijn we gelukkig in contact gekomen met Van Ham Infra. Vanaf het eerste telefonische contact met hun is alles super voor ons geregeld. Ik zit zelf in de organisatie en het heeft me echt verbaasd hoe hun te werk gaan. De communicatie, de tekening, de opbouw alles is perfect verlopen. Dankjewel allemaal.

Sylvia Fiers
Inwoner Valkenswaard

video-impressie

Een korte video-impressie m.b.t. de gebouwde steiger over het water.

meer info over steigers

Bekijk de productpagina tijdelijke bouwsteiger of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.