projecten
projectdetails

Verbouwing station

verbouwing station gouda
Gouda

Veilige trap t.b.v. verbouwing

In verband met de verbouwing van Station Gouda plaatste Van Ham Infra een tijdelijke trap met publieksvriendelijke relingen in opdracht van Kok Infra (Anton Groep).

infra-vraag

De vraag was om een kosten-efficiƫnte oplossing te bedenken in de vorm van een tijdelijke trap voor de duur van ruim 63 weken. Het project omvatte de bouw van een langgerekte fietsenstalling op Station Gouda, welke in twee fases wordt uitgevoerd.

In de tussengelegen tijd is een verbinding nodig tussen de reeds gebouwde fietsenstalling en het 3,5 meter lager liggende station, zodat dit reeds gerealiseerde deel van de fietsenstalling al in gebruik genomen kan worden.

plan

De oplossing is gevonden in een tijdelijke trap opgebouwd uit trapbomen met stalen roosters en volledig voorzien van publieksvriendelijke relingen. Omdat de borstwering van de fietsenstalling ongeveer 1 meter hoog is, is het hoogste platform van de trap met een hoogte van 4,66 meter over deze borstwering gebouwd.

De trap is niet voorzien van een fietsgoot omdat het een 'brug' vormt tussen 'de trein en de fiets', welke enkel te voet begaanbaar hoeft te zijn. Uit extra voorzorg, in verband met de lange duur, zijn de stalen traptreden extra geborgd tegen opwaaien.

materialen

  • Maatwerkconstructie
  • 11,98x5,48 m
  • Publieksvriendelijke reling
  • Extra ballast t.b.v. stabiliteit

Voor ons project Fietsparkeren Zuidelijk Stationsgebied Gouda waren wij op zoek naar een betrouwbare en (kosten)efficiƫnte oplossing in de vorm van een tijdelijke trap, zodat reizigers vroegtijdig gebruik konden maken van de faciliteiten. De oplossing werd geboden door Van Ham Infra in de vorm van een evenemententrap. De proactieve houding en het meedenken heeft er mede toe geleidt dat wij tot opdracht zijn overgegaan.

Ralph Wijnker
Kok Infra (Anton Groep)
meer info over trappen

Bekijk de productpagina tijdelijke trap of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.