projecten
projectdetails

Oprit Roermond

roermond
Roermond

Tijdelijke invalide oprit

In opdracht van Den Ouden Aannemingsbedrijf bv bouwde Van Ham Infra een hellingbaan als zijnde een tijdelijke invalide-oprit naar een perron op Busstation Roermond.

infra-vraag

De vraag was om een hellingbaan te maken in een grondoppervlakte van maximaal zo'n 11 x 5 meter naar een hoogte van 0,9 meter die voldeed aan het bouwbesluit, waarbij mensen in een rolstoel eigenhandig boven zouden kunnen komen. De baan moest een minimale breedte hebben met tussenplateaus. Deze plateaus moesten ook nog eens groot genoeg zijn om een rolstoel 180° te kunnen draaien. Daarnaast kwam de hellingbaan niet op een vlakke ondergrond te staan.

plan

Er is een hellingbaan ontworpen bestaande uit vier ramps met drie tussenplateaus. De ramps hadden maximaal een helling van 3,4% wat overeen komt met een hoek van 2°. Het geheel was slechts 10,360 x 4,144 meter in grondoppervlakte. De ramps waren binnenwerks 91 cm breed, wat krap is, maar voldoende. Uiteindelijk hebben we de aannemer een 3D-meting van de bouwlocatie laten uitvoeren en het verloop van zo'n 10 cm in de ondergrond meegenomen in het ontwerp.

materialen

  • Maatwerkconstructie
  • 10, 360x4, 144 m
  • Aansluiting d.m.v. traanplaten op maaiveld en perron van 0,9 m hoog
  • Voorzien van driedubbele reling
  • Voorzien van hoge constructie t.b.v. stabiliteit van reling
meer info over opritten

Bekijk de productpagina tijdelijke hellingbaan of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.