projecten
projectdetails

Tijdelijke brug met fietspad

tijdelijke brug met fietspad
KWS Infra

Tijdelijke brug met fietspad

Vanwege werkzaamheden aan het Windpark moesten fietsers en voetgangers gebruikmaken van een tijdelijk fietspad. Deze omleiding liep over een grasveld en een bestaand fietspad met daarnaast 2 voetpaden welke 3 meter lager lagen. Hiervoor is een tijdelijke brug geplaatst waar het tijdelijke fietspad overheen liep.

infra-vraag

Voor de veiligheid van de fietsers en voetgangers is ervoor gekozen om een tijdelijk fietspad aan te leggen op gepaste afstand van de werkzaamheden. Dat tijdelijke fietspad liep echter over een bestaand fietspad en 2 voetpaden heen welke 3 meter lager lagen. Het betreffende fietspad diende de gehele tijd nog operationeel te blijven.

Op de daarnaast gelegen voetpaden mocht wel afgestempeld worden. De brug had als vereiste dat de werkende breedte minimaal 3 meter bedroeg. Hierdoor kon het tijdelijke fietspad eroverheen worden geplaatst en zouden de fietsers zo min mogelijk hinder hebben van de werkzaamheden.

plan

Om de locatie goed in kaart te brengen, is deze van tevoren gezamenlijk met de opdrachtgever ingemeten. Er is vervolgens besloten om een fietspad van 140 meter lang aan te leggen van het materiaal Remopla. Omdat deze platen antislip zijn en in elkaar vallen, is het fietspad bestemd tegen alle weersomstandigheden. Aangezien het pad vanuit 2 richtingen toegankelijk moest zijn voor fietsers en voetgangers is ervoor gekozen om een pad van 3,5 meter breed aan te leggen.

Om het hoogteverschil te overbruggen is er besloten om een brug van Layher te maken. Deze brug was 18 meter lang, 4 meter breed en 3 meter hoog. De brug was voorzien van een brugbalk van 6 meter zodat het mogelijk was om niet alleen het onderliggende fietspad vrij te houden, maar ook de 2 onderliggende voetpaden. Daarnaast is de brug breder gemaakt dan de oorspronkelijke vraag zodat het mogelijk werd om het fietspad in de volledige breedte door te leggen.

materialen

  • Maatwerkconstructie van Layher
  • Brugbalk t.b.v. 6 meter vrije overspanning
  • Publieksvriendelijke reling
  • 140 meter aan Remopla
meer info over bruggen

Bekijk de productpagina tijdelijke brug of neem direct contact met ons op. Wij kijken graag zonder enige verplichting samen met u wat we voor u kunnen betekenen.