artikelen
vaak onmisbaar bij projecten

Kunststof rijplaten huren

alles over kunststof rijplaten huren

Alles over kunststof rijplaten huren

Kunststof rijplaten huren is tegenwoordig onmisbaar in veel sectoren. Of het nu gaat om het beschermen van ondergronden, het aanleggen van tijdelijke wegen of het faciliteren van een tijdelijke parkeerplaats. Bij al deze aspecten bieden deze platen veelzijdige oplossingen. In dit artikel duiken we dieper in op het huren van kunststof rijplaten, inclusief de definitie, toepassingen, eigenschappen, voordelen en de installatie. Ook maken we een vergelijking met stalen rijplaten en vertellen we hoe je kunststof rijplaten kunt huren. Ontdek hoe deze flexibele oplossing praktisch en efficiënt kan zijn.

1. Wat zijn kunststof rijplaten?

Kunststof rijplaten zijn lichte en duurzame platen gemaakt van hoogwaardige kunststof materialen. Ze dienen als tijdelijke verharding in de infra, bouw, evenementen en andere sectoren. Door hun lichte gewicht zijn ze gemakkelijk te hanteren en te verplaatsen, terwijl hun duurzaamheid en weerbestendigheid ze geschikt maken voor diverse omgevingen. Met deze milieuvriendelijke platen is het mogelijk om op een snelle manier tijdelijke wegen, paden of parkeerplaatsen te creëren.

2. Toepassingen van kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten zijn een veelzijdig product en kunnen dan ook ingezet worden in verschillende sectoren en voor verschillende toepassingen. Zo is het mogelijk om kunststof rijplaten te huren voor tijdelijke wegen, fietspaden en wandelpaden, maar ook voor parkeerplaatsen.

kunststof rijplaten voor tijdelijke wegen

2.1 Kunststof rijplaten voor tijdelijke wegen

Kunststof rijplaten zijn perfect om te huren voor tijdelijke wegen. Vooral tijdens wegwerkzaamheden of bij situaties die om omleidingen vragen. Het lichte gewicht en de eenvoudige plaatsing maken ze ideaal voor het snel creëren van een stabiele ondergrond. Deze tijdelijke wegen minimaliseren verstoringen, bevorderen de verkeersdoorstroming en bieden een veilige doorgang voor voertuigen van verschillende grootte.

fietspaden van kunststof rijplaten

2.2 Fietspaden van kunststof rijplaten

Voor het aanleggen van tijdelijke fietspaden bieden kunststof rijplaten een uitstekende oplossing. Het antislipoppervlak zorgt voor veiligheid, zelfs onder uitdagende weersomstandigheden. De eenvoudige installatie en verwijdering maken het mogelijk om snel fietspaden te creëren en te verwijderen. Hierdoor zijn de platen flexibel inzetbaar bij evenementen of als tijdelijke omleidingen.

parkeerplaatsen realiseren met kunststof rijplaten

2.3 Parkeerplaatsen realiseren met kunststof rijplaten

Het huren van kunststof rijplaten voor tijdelijke parkeerplaatsen biedt verschillende voordelen. Zo bieden de kunststof rijplaten een stabiele ondergrond die zowel voertuigen als de onderliggende grond beschermt. Door de rijplaten in elkaar te leggen wordt niet alleen de draagkracht verbeterd, maar ook wordt geluidsoverlast voor omwonenden voorkomen.

kunststof rijplaten voor tijdelijke voetpaden

2.4 Kunststof rijplaten voor tijdelijke voetpaden

Voor de aanleg van tijdelijke voetpaden is het huren van kunststof rijplaten uitermate geschikt. Het antislipoppervlak zorgt voor de veiligheid van de voetgangers, zelfs onder natte omstandigheden. Door het lichte gewicht zijn kunststof rijplaten gemakkelijk te hanteren en snel te installeren. Hierdoor kunnen voetgangers veilig en snel gebruik maken van het pad.

3. Eigenschappen van kunststof rijplaten

3.1 Materiaalsamenstelling

De kunststof rijplaten die wij bij Van Ham Infra toepassen zijn vervaardigd uit gerecycled kabelgranulaat. Dit materiaal is afkomstig van gebruikte kabels.

3.2 Gewicht en draagvermogen

Wat zijn de afmetingen van kunststof rijplaten?

Kunststof rijplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Zo zijn er onder andere rijplaten van 300 x 100 cm en 240 x 120 cm. Maar ook zijn er kleinere rijplaten beschikbaar van 120 x 80 cm. Bij Van Ham Infra hebben wij gekozen voor de rijplaten van 120 x 80 cm. Deze hebben namelijk verschillende voordelen tegenover de grotere kunststof rijplaten. Zo zijn deze platen dikker. Hierdoor ontstaat er een stabielere ondergrond en zullen de platen minder meebewegen bij zwaardere voertuigen. Daarnaast kunnen wij onze kunststof rijplaten in elkaar leggen waardoor er een nette, geluidsarme en vlakke ondergrond ontstaat.

Hoeveel weegt een kunststof rijplaat?

Onze kunststof rijplaten hebben een gewicht van slechts 32 kilogram per stuk. Hierdoor zijn de rijplaten opvallend licht in vergelijking met traditionele stalen rijplaten. Als we hetzelfde oppervlak bedekken met onze kunststof rijplaten in vergelijking met één stalen rijplaat van 5 meter bij 1,5 meter, komt het totale gewicht uit op 256 kilogram. In scherp contrast, weegt een stalen rijplaat een indrukwekkende 840 kilogram. Hierdoor zijn onze kunststof rijplaten maar liefst 70% lichter dan hun stalen tegenhangers. Deze aanzienlijke gewichtsbesparing maakt onze rijplaten niet alleen gemakkelijker te hanteren en te installeren, maar ook bieden de platen een efficiëntere en meer veelzijdige oplossing voor uiteenlopende toepassingen.

tijdelijk fietspad

Wat is het draagvermogen van kunststof rijplaten?

Het draagvermogen van kunststof rijplaten varieert afhankelijk van het type plaat. Voor toepassingen met vrachtwagens zijn er rijplaten beschikbaar die belastingen tot wel 60 ton kunnen weerstaan. Aan de andere kant zijn er rijplaten ontworpen met het oog op auto's en fietsers, waarbij het draagvermogen lager ligt, maar het comfort wel is geoptimaliseerd.

Onze kunststof rijplaten hebben een draagvermogen van 3,3 ton per as. Dit maakt de platen geschikt voor auto's, heftrucks, fietsers en voetgangers. Het draagvermogen, gebruiksgemak en de veelzijdigheid maken onze kunststof rijplaten een betrouwbare keuze voor verschillende toepassingen.

Wanneer de huidige brug in onderhoud is blijft het belangrijk dat de mobiliteit niet verstoord wordt. Wij kunnen onze bruggen snel ontwerpen en hebben daarom binnen een korte periode een geschikte brug voor uw project. Hierdoor maakt het huren van een tijdelijke brug het mogelijk dat de gemeenschap geen hinder ondervindt van uw werkzaamheden.

3.3 Duurzaamheid en levensduur

Kunststof rijplaten onderscheiden zich niet alleen door hun veelzijdigheid en praktische voordelen, maar ook door de bijdrage aan de duurzaamheid van verschillende sectoren. Deze duurzaamheid komt voort uit verschillende aspecten, van het productieproces tot het gebruik van deze rijplaten.

1. Gerecyclede materialen

Een van de sleutelelementen die de duurzaamheid van kunststof rijplaten kenmerkt, is het gebruik van gerecyclede materialen, zoals HDPE of composietmaterialen. Bij Van Ham Infra zijn onze platen vervaardigd uit gerecycled kabelgranulaat, afkomstig van gerecyclede kabels. Het recyclen van kunststof rijplaten verminderd de behoefte aan nieuw materiaal en voorkomt afval.

2. Herbruikbaarheid en lange levensduur

Kunststof rijplaten zijn ontworpen met het oog op herbruikbaarheid en hebben een lange levensduur. Deze eigenschappen verminderen niet alleen de noodzaak voor frequente vervanging, maar dragen ook bij aan het verminderen van afval. Het vermogen om de rijplaten na gebruik te verwijderen en elders opnieuw in te zetten, maakt ze tot een kostenefficiënte en milieuvriendelijke keuze voor diverse infrastructurele projecten.

tijdelijk fietspad

3. Minimale ondergrondschade in vergelijking met stalen rijplaten

De kunststof rijplaten bij Van Ham Infra onderscheiden zich door hun vermogen om de ondergrond aanzienlijk minder te beschadigen in vergelijking met traditionele stalen rijplaten. Dit komt voort uit verschillende kenmerken en eigenschappen die samenwerken om de impact op de ondergrond te minimaliseren. Zo hebben kunststof rijplaten in tegenstelling tot stalen rijplaten de capaciteit om lichte oneffenheden in de ondergrond te volgen en te absorberen. Deze flexibiliteit resulteert in minder drukpunten en vermindert het risico op schade aan het oppervlak eronder, vooral bij variërende terreinomstandigheden.

Het lichte gewicht van kunststof rijplaten draagt bij aan een verminderde bodemdruk. Deze lage bodemdruk resulteert in minder verdichting van de grond eronder, waardoor de natuurlijke eigenschappen van de bodem beter behouden blijven. Bij stalen rijplaten kan het aanzienlijke gewicht leiden tot bodemverdichting. Dit kan schade aan het terrein kan veroorzaken, vooral bij langdurig gebruik.

3.4 Weerbestendigheid kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten kunnen veel verschillende weeromstandigheden zeer goed weerstaan. De platen zijn namelijk bestand tegen extreme weersomstandigheden, variërend van intense zonneschijn tot regen en vorst. Deze eigenschappen maken kunststof rijplaten ideaal voor langdurig gebruik in diverse omgevingen. Ook verzekert dit een consistente veiligheid voor weggebruikers gedurende alle seizoenen.

4. Voordelen van kunststof rijplaten voor fiets- en voetpaden

Tijdelijke fiets- en voetpaden stellen specifieke eisen aan de te gebruiken materialen. Zo is het belangrijk dat de materialen een vlak oppervlak creëren, de veiligheid waarborgen en snel te plaatsen zijn. In deze paragraaf zijn verschillende voordelen beschreven over het gebruik van kunststof rijplaten voor fiets- en looppaden.

kunststof rijplaten huren

Vlak oppervlak met kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten bieden een aanzienlijk vlakker oppervlak in vergelijking met traditionele stalen rijplaten. Dit komt doordat kunststof rijplaten niet overlappen, maar juist tegen elkaar of nog beter in elkaar worden gelegd. Het verschil in vlakheid kan echter variëren tussen verschillende kunststof rijplaten. Veel van deze platen worden aan elkaar bevestigd met behulp van koppelstukken, wat in sommige gevallen kan resulteren in uitstekende moeren. Bij Van Ham Infra streven we naar gebruiksvriendelijkheid, en daarom bieden wij uitsluitend kunststof rijplaten aan die naadloos in elkaar kunnen worden gelegd.

Kunststof rijplaten met een antislip oppervlak voor verhoogde veiligheid

Een van de meest prominente voordelen van kunststof rijplaten voor fiets- en looproutes is het antislipoppervlak. Dit kenmerk draagt significant bij aan de veiligheid van fietsers en voetgangers, vooral onder uitdagende omstandigheden zoals regenachtig weer. Het vermindert het risico op uitglijden en biedt een betrouwbaar en veilig pad. Alle kunststof rijplaten van Van Ham Infra zijn voorzien van een antislipoppervlak, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op fiets- en looproutes.

Lichtgewichte kunststof rijplaten voor een snelle plaatsing

Het lichte gewicht van kunststof rijplaten biedt aanzienlijke voordelen voor een snelle plaatsing. Dit maakt ze ideaal voor tijdelijke projecten waar flexibiliteit een vereiste is. Bij Van Ham Infra kunnen we hierdoor meer dan 2 kilometer aan fietspaden plaatsen in slechts één dag. Deze snelle installatie minimaliseert verstoringen en draagt bij aan efficiënte projectuitvoering.

5. Voordelen van kunststof rijplaten tegenover stalen rijplaten

Kunststof rijplaten bieden aanzienlijke voordelen in vergelijking met traditionele stalen rijplaten. Zo zijn de kunststof rijplaten lichter in gewicht, waardoor ze makkelijk te plaatsen zijn. Daarnaast zorgen kunststof rijplaten voor een vlakker oppervlak en zijn ze veelzijdig inzetbaar voor verschillende voertuigen en toepassingen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt zijn kunststof rijplaten ook milieuvriendelijker. Zo zijn onze kunststof rijplaten volledig vervaardigd uit recyclebare materialen en geven ze minder impact op de onderliggende ondergrond.

6. Installatie van kunststof rijplaten

Onze installatie methode van kunststof rijplaten is een proces dat zich onderscheidt door de snelheid en het gemak van de plaatsing en verwijdering. Dit alles zonder dat er grootschalige, milieuonvriendelijke voertuigen nodig zijn.

Onze kundigheid stelt ons in staat om indrukwekkende afstanden af te leggen in een korte tijd. Zo kunnen we tot wel 2 kilometer aan fietspaden leggen in slechts één dag. Deze efficiëntie is te danken aan het feit dat kunststof rijplaten licht van gewicht zijn en handmatig geplaatst kunnen worden. Hierdoor zijn geen zware machines of grote voertuigen nodig, wat niet alleen de snelheid van het proces verhoogt, maar ook de impact op het milieu minimaliseert. Door te kiezen voor een handmatige aanpak blijven we flexibel en milieuvriendelijk, wat niet alleen gunstig is voor de directe omgeving, maar ook past binnen onze toewijding aan duurzame bedrijfsvoering.

7. Kunststof rijplaten huren

Er zijn twee manieren om kunststof rijplaten te huren. Het is mogelijk om de rijplaten afzonderlijk te huren of te kiezen voor een compleet product, zoals een tijdelijke weg, fietspad, voetgangerspad of parkeerplaats. Bij Van Ham Infra kunnen klanten snel voorzien worden van een op maat gemaakt product. Deze optie blijkt vaak zelfs kostenefficiënter te zijn dan het afzonderlijk huren van kunststof rijplaten voor een langere periode. Daarnaast zijn wij in staat om de kunststof rijplaten zeer snel te plaatsen.

Wilt u zelf kunststof rijplaten huren of heeft u een vraag over onze diensten? Wij staan klaar om u te helpen. Vul ons contactformulier in of bel +31 (0)85 8901443.

8. Klantervaring

Hun vakmanschap, flexibele instelling, denkend in oplossingen en korte lijnen in de communicatie hebben geleid tot een succesvol gelopen project. Van Ham Infra heeft ons hierin volledig ontzorgd en is een uitstekende partner om mee samen te werken!

Roald van der Slikke
Technisch Manager Griekspoor
overzicht

Andere artikelen

Van Ham samen sterk
01art
LEES ARTIKEL
tijdelijk fietspad huren slimme oplossing onbegaanbare fietspaden
Fietsen zijn niet alleen een populair vervoersmiddel in Nederland, maar...
belang huren van een tijdelijke voetgangers-en fietsersbrug
02art
LEES ARTIKEL
belang huren tijdelijke-voetgangers-en fietsersbrug
Bruggen zijn cruciale infrastructuren die de mobiliteit van mensen en...
toegankelijke en veelzijdige bruggen huren voor uw project
03art
LEES ARTIKEL
Toegankelijke en veelzijdige bruggen huren voor uw project.
Tijdelijke bruggen spelen een cruciale rol bij het handhaven van...
tijdelijke brug huren van steigermateriaal
04art
LEES ARTIKEL
tijdelijke brug huren van steigermateriaal
Tijdelijke voetgangers- en fietsbruggen spelen een cruciale rol...
duurzame fietspaden huren
05art
LEES ARTIKEL
Duurzame fietspaden huren
In een tijdperk waarin we worden geconfronteerd met groeiende...
voordelen van kunststof parkeerterreinen huren
06art
LEES ARTIKEL
voordelen van kunststof parkeerterreinen huren
Parkeerruimte is vaak een schaars goed, vooral op evenementen-locaties...
open dag
07art
LEES ARTIKEL
tijdelijke hellingbaan huren voor stedelijke omgevingen!
In een dynamische omgeving zoals stedelijke centra speelt...
alles over een trappentoren huren
08art
LEES ARTIKEL
Alles over een trappentoren huren
Een trappentoren huren biedt een veelzijdige oplossing voor...
alles over hellingbanen huren
09art
LEES ARTIKEL
Alles over hellingbanen huren
Het huren van tijdelijke hellingbanen is tegenwoordig onmisbaar...
kunststof rijplaten toepassen als tijdelijke infrastructuur
10art
LEES ARTIKEL
Kunststof rijplaten toepassen als tijdelijke infrastructuur
In de wereld van infrastructuur en bouwprojecten zijn efficiëntie...
alles over kunststof rijplaten huren
11art
LEES ARTIKEL
Alles over kunststof rijplaten huren
Kunststof rijplaten huren is tegenwoordig onmisbaar in veel sectoren...
noodbruggen verhuur
12art
LEES ARTIKEL
Tijdelijke noodbruggen verhuur
Noodbruggen verhuur, ook wel tijdelijke bruggen verhuur genoemd...