artikelen
robuust en duurzaam

Rijplaten toepassen

kunststof rijplaten toepassen als tijdelijke infrastructuur

Kunststof rijplaten toepassen als tijdelijke infrastructuur

In de wereld van infrastructuur en bouwprojecten zijn efficiëntie, kostenbesparing en duurzaamheid van essentieel belang. Het gebruik van kunststof rijplaten heeft de laatste jaren terrein gewonnen als een veelzijdige oplossing voor tijdelijke infrastructuurprojecten. Voor bedrijven in de infrabranche bieden deze rijplaten een scala aan toepassingen die helpen bij het optimaliseren van projecten. In dit artikel verkennen we de verschillende toepassingen van kunststof rijplaten en hun voordelen voor diverse projecten.

1. Wat zijn kunststof rijplaten?

Kunststof rijplaten zijn robuuste en duurzame platen vervaardigd uit hoogwaardige kunststofmaterialen. Deze rijplaten zijn specifiek ontworpen om te dienen als tijdelijke wegen of paden en zijn geschikt voor zowel voertuigen als voetgangers. Ze vinden toepassing in diverse omgevingen, waaronder de openbare ruimte, bouwterreinen en evenementen locaties. De rijplaten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, diktes en ontwerpen. Hierdoor is er voor bijna elk project wel een passende kunststof rijplaat.

slimme inzet van kunststof rijplaten

2. Verschillende toepassingen

2.1 Tijdelijke wegen

Kunststof rijplaten zijn buitengewoon veelzijdig en vinden talloze toepassingen, waarvan het creëren van tijdelijke wegen en paden één van de meest voorkomende is. Wanneer deze platen worden ingezet, bieden ze een betrouwbare en stabiele ondergrond voor voertuigen en machines. De rijplaten bieden een praktische oplossing in situaties waarbij de ondergrond mogelijk instabiel is of waar bescherming van de natuurlijke omgeving cruciaal is. Of het nu gaat om bouwprojecten, evenementen of noodhulp-operaties, deze platen kunnen snel worden geïnstalleerd om direct begaanbare wegen te creëren.

Door hun flexibiliteit en duurzaamheid vergemakkelijken kunststof rijplaten de toegang tot verschillende locaties, terwijl ze tegelijkertijd de verstoring van de omgeving minimaliseren. Na gebruik is het herstel van de oorspronkelijke staat eenvoudig, wat resulteert in een verminderde impact op het milieu. Met deze eigenschappen bieden kunststof rijplaten een betrouwbare en milieuvriendelijke oplossing waar tijdelijke wegen en paden vereist zijn.

2.2 Fietspaden en voetpaden

Naast het gebruik van kunststof rijplaten voor tijdelijke wegen, zijn ze uitstekend geschikt voor het kortstondig aanleggen van fietspaden en tijdelijke voetpaden of wandelpaden. Op evenementen of bij tijdelijke omleidingen kunnen deze platen snel worden geïnstalleerd om zo een veilige doorgang te bieden voor voetgangers en fietsers. Hierdoor worden modderige of oneffen ondergronden vermeden en wordt het risico op ongelukken aanzienlijk verminderd.

Wat de rijplaten van Van Ham Infra onderscheidt is de antislip laag. Deze laag minimaliseert het risico op uitglijden en maakt het pad toegankelijk tijdens alle weersomstandigheden. Hierdoor zijn kunststof rijplaten niet alleen zeer functioneel, maar ook aanzienlijk veiliger dan bijvoorbeeld stalen rijplaten. Bovendien bieden kunststof rijplaten de mogelijkheid om veilige tijdelijke fietspaden te creëren op afstand van de openbare weg, wat de confrontatie tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer vermindert en de algehele veiligheid van de fietsomgeving verbetert.

2.3 Parkeerterreinen

Bij gelegenheden waar tijdelijke parkeervoorzieningen nodig zijn, zoals bij grote evenementen of bouwprojecten, bieden kunststof rijplaten een snelle en efficiënte oplossing voor het creëren van parkeerterreinen. Door deze platen te installeren op grasvelden of modderige ondergronden wordt er een veilige en stabiele parkeergelegenheid geboden voor verschillende voertuigen.

kunststof rijplaten parkeerterrein

3. Voordelen van kunststof rijplaten

Het gebruik van kunststof rijplaten biedt verschillende voordelen in de infrabranche:

  • Duurzaamheid: De kunststof rijplaten van Van Ham Infra worden geproduceerd met hoogwaardige, duurzame materialen. Dit resulteert erin dat de rijplaten een zeer lange levensduur hebben. Bovendien zijn de platen vervaardigd van recyclebare materialen, wat betekent dat ze een ecologisch verantwoorde optie zijn voor al uw projectbehoeften.
  • Veelzijdigheid: De rijplaten zijn geschikt voor diverse toepassingen, van tijdelijke wegen tot parkeerterreinen. Hierdoor bieden de rijplaten een veelzijdige oplossing voor verschillende projectbehoeften.
  • Snelle Installatie: Kunststof rijplaten kunnen door het lichte gewicht snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Hierdoor is het mogelijk om tijd en arbeidskosten te minimaliseren.
  • Milieuvriendelijk: Omdat de rijplaten herbruikbaar zijn en minimale schade toebrengen aan de onderliggende grond zijn de rijplaten een goede keuze in gebieden waar bescherming van de ondergrond van belang is.
  • Veiligheid: De kunststof rijplaten van Van Ham Infra zijn uitgerust met een antislip laag, waardoor de veiligheid van gebruikers tijdens slechte weersomstandigheden of bij gladheid aanzienlijk wordt verhoogd.

kunststof rijplaten voor fietspaden

4. Conclusie

Kunststof rijplaten zijn een waardevolle toevoeging aan het arsenaal van tijdelijke infrastructuuroplossingen in de infrabranche. De veelzijdigheid, veiligheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid maken ze een aantrekkelijke keuze voor diverse projecten, variërend van bouwterreinen tot evenementenlocaties. Door het gebruik van kunststof rijplaten kunnen projecten efficiënter worden uitgevoerd, kosten worden bespaard en wordt de impact op het milieu verminderd. Als u op zoek bent naar een betrouwbare oplossing overweeg dan zeker het gebruik van kunststof rijplaten.

5. Kunststof rijplaten huren bij Van Ham Infra

Er zijn twee mogelijkheden om kunststof rijplaten bij Van Ham Infra te huren. Het is mogelijk om de rijplaten afzonderlijk te huren en zelf te installeren, of te kiezen voor een compleet product, zoals een tijdelijke weg of een parkeerplaats. Wij kunnen u snel voorzien van een op maat gemaakt product. Deze optie blijkt in veel gevallen zelfs kostenefficiënter te zijn dan het afzonderlijk huren van kunststof rijplaten voor een langere periode. Daarnaast kunnen wij al onze producten binnen een zeer korte periode realiseren.

Wilt u zelf kunststof rijplaten huren of heeft u een vraag over onze diensten? Wij staan klaar om u te helpen, neem contact op via ons contactformulier of bel +31 (0)85 8901443.

overzicht

Andere artikelen

Van Ham samen sterk
01art
LEES ARTIKEL
tijdelijk fietspad huren slimme oplossing onbegaanbare fietspaden
Fietsen zijn niet alleen een populair vervoersmiddel in Nederland, maar...
belang huren van een tijdelijke voetgangers-en fietsersbrug
02art
LEES ARTIKEL
belang huren tijdelijke-voetgangers-en fietsersbrug
Bruggen zijn cruciale infrastructuren die de mobiliteit van mensen en...
toegankelijke en veelzijdige bruggen huren voor uw project
03art
LEES ARTIKEL
Toegankelijke en veelzijdige bruggen huren voor uw project.
Tijdelijke bruggen spelen een cruciale rol bij het handhaven van...
tijdelijke brug huren van steigermateriaal
04art
LEES ARTIKEL
tijdelijke brug huren van steigermateriaal
Tijdelijke voetgangers- en fietsbruggen spelen een cruciale rol...
duurzame fietspaden huren
05art
LEES ARTIKEL
Duurzame fietspaden huren
In een tijdperk waarin we worden geconfronteerd met groeiende...
voordelen van kunststof parkeerterreinen huren
06art
LEES ARTIKEL
voordelen van kunststof parkeerterreinen huren
Parkeerruimte is vaak een schaars goed, vooral op evenementen-locaties...
open dag
07art
LEES ARTIKEL
tijdelijke hellingbaan huren voor stedelijke omgevingen!
In een dynamische omgeving zoals stedelijke centra speelt...
alles over een trappentoren huren
08art
LEES ARTIKEL
Alles over een trappentoren huren
Een trappentoren huren biedt een veelzijdige oplossing voor...
alles over hellingbanen huren
09art
LEES ARTIKEL
Alles over hellingbanen huren
Het huren van tijdelijke hellingbanen is tegenwoordig onmisbaar...
kunststof rijplaten toepassen als tijdelijke infrastructuur
10art
LEES ARTIKEL
Kunststof rijplaten toepassen als tijdelijke infrastructuur
In de wereld van infrastructuur en bouwprojecten zijn efficiëntie...
alles over kunststof rijplaten huren
11art
LEES ARTIKEL
Alles over kunststof rijplaten huren
Kunststof rijplaten huren is tegenwoordig onmisbaar in veel sectoren...
noodbruggen verhuur
12art
LEES ARTIKEL
Tijdelijke noodbruggen verhuur
Noodbruggen verhuur, ook wel tijdelijke bruggen verhuur genoemd...