artikelen
nooit in nood

Bruggen verhuur

noodbruggen huren

Alles over noodbruggen verhuur voor fietsers en voetgangers

Noodbruggen verhuur, ook wel tijdelijke bruggen verhuur genoemd, vormt een essentieel onderdeel in de hedendaagse mobiliteitsplanning. Of het nu gaat om geplande infrastructuurwerken, grootschalige evenementen of onvoorziene noodsituaties, deze tijdelijke overbruggingen spelen een cruciale rol in het handhaven van een vlotte verkeersstroom. In dit artikel zullen we ingaan op de definitie van tijdelijke noodbruggen, de verschillende toepassingen, maatwerk bij noodbruggen verhuur, de levering en montage, belastbaarheid, de veiligheidsmaatregelen, duurzaamheid en hoe je een tijdelijke brug kan huren.

1. Definitie van tijdelijke noodbruggen

Een tijdelijke noodbrug kan worden gedefinieerd als een constructie die tijdelijk wordt opgezet om een overgang te bieden over een obstakel, zoals een rivier, gracht, weg, rails, of een ander terrein waar normaal gesproken geen directe doorgang mogelijk is. Deze bruggen spelen een cruciale rol in diverse situaties, variërend van bouwen infrastructuurprojecten tot evenementen waar tijdelijke mobiliteit nodig is. Tijdelijke noodbruggen worden vaak ingezet om de continuïteit van verkeer, en toegang tot specifieke gebieden te waarborgen tijdens periodes van constructie, reparatie, of in noodsituaties. Kenmerkend voor deze bruggen is hun flexibiliteit, aanpasbaarheid en demonteerbaarheid, waardoor ze efficiënt kunnen worden ingezet op diverse locaties en omstandigheden.

noodbrug huren en bouwen

2. Verschillende types tijdelijke noodbruggen

Tijdelijke noodbruggen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en zijn geschikt voor verschillende voertuigen. Zo zijn er tijdelijke noodbruggen ontworpen voor auto's en zelfs voor zwaar verkeer, zoals vrachtauto’s. Dit artikel zal specifiek ingaan op de type noodbruggen die bedoeld zijn voor voetgangers en fietsers.

2.1 Tijdelijke loopbrug

Een tijdelijke loopbrug huren komt van pas in verschillende situaties waar een overgang over een obstakel nodig is, zoals bij bouwprojecten, evenementen, of infrastructurele werkzaamheden. Deze brug biedt voetgangers die wellicht ook over een tijdelijk voetpad lopen een veilige en gemakkelijke doorgang over bijvoorbeeld een bouwput, sloot, of wegwerkzaamheden.
Tijdelijke loopbruggen zijn essentieel om de mobiliteit te waarborgen en bieden een oplossing voor tijdelijke obstakels, waardoor mensen zonder hinder hun route kunnen vervolgen.

2.2 Tijdelijke fietsbrug

Het huren van een tijdelijke fietsbrug kan een uitstekende oplossing bieden in diverse situaties. Zo kan het voorkomen dat er in een stad of dorp renovatie- of onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden aan een bestaande brug, waardoor de normale fietsroute onderbroken wordt.
In dergelijke gevallen voorziet het huren van een tijdelijke fietsbrug, al dan niet in het verlengde van een tijdelijk fietspad, in een praktische en efficiënte oplossing om de mobiliteit van fietsers te waarborgen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er infrastructurele werkzaamheden zijn waardoor er een tijdelijke fietsbrug nodig is om een snelle en veilige omweg te creëren.

3. Ontwerpen van tijdelijke bruggen

Een voetgangersbrug of fietsbrug kan op diverse manieren worden geconstrueerd om verschillende obstakels te overbruggen. In het geval van een gat of een dieper terrein, wordt de brug vaak afgestempeld op een niveau lager dan de grond. Bij overbruggingen van wegen of smalle waterwegen, wordt de brug daarentegen vanaf de grond omhoog opgebouwd. Een derde aanpak omvat de constructie van een voetgangers- of fietsbrug over een breder water, waarbij pontons worden ingezet om de nodige ondersteuning te bieden. Een mooi voorbeeld is ons project omtrent de Van Kinsbergenbrug te Den Helder.

noodbrug ponton-constructie

3.1 Toegankelijkheid

Bij het huren van een tijdelijke voetgangers- of fietsbrug is het van essentieel belang om de behoeften van de gebruikers in overweging te nemen. Bijvoorbeeld, als de brug toegankelijk moet zijn voor rolstoelgebruikers. Dit vereist specifieke overwegingen tijdens het ontwerpproces. Het ontwerp zou dan mogelijk een hellingbaan moeten bevatten in plaats van een trap, en er moet waarschijnlijk rekening gehouden worden met het gebruik van aangepaste vloermaterialen.

Bij Van Ham Infra zijn we bekwaam in het creëren van tijdelijke bruggen die voldoen aan diverse toegankelijkheidseisen. Of het nu gaat om het integreren van hellingbanen of trappen, of het kiezen van geschikte vloermaterialen. We creëren een ontwerp waarmee de brug toegankelijk is voor iedereen. Ons doel is om een op maat gemaakte oplossing te bieden die niet alleen functioneel is, maar ook voldoet aan de specifieke behoeften van onze klanten en de diverse gebruikers van de brug.

4. Maatwerk tijdelijke noodbruggen

Bij Van Ham Infra zijn we instaat om alle eerder genoemde bruggen te creëren. In tegenstelling tot standaard bruggen met vaste formaten, hebben wij er bewust voor gekozen om geen beperkingen op te leggen aan onze ontwerpen. Elk project is immers uniek, en daarom ontwerpen wij elke brug op maat. We beginnen met het in kaart brengen van de specifieke locatie en baseren daarop ons ontwerp. Op deze manier kunnen wij een brug creëren die perfect aansluit bij zowel de geografische kenmerken van de locatie als de specifieke behoeften van onze klanten.

5. Levering en montage

Door middel van onze grote vloot aan vrachtauto's en andere vervoersmiddelen zijn wij in staat om zelf alle materialen naar de locatie te vervoeren en derhalve niet afhankelijk van een 3e partij. Zo kunnen wij een tijdige levering garanderen. Het is mogelijk om vanuit heel Nederland en België een brug bij ons te bestellen.
Wanneer de materialen geleverd zijn gaan onze monteurs meteen aan de slag met het monteren van de brug. In veel gevallen beschikken wij over de capaciteit om de brug al binnen één dag te monteren. Na afloop van de huurperiode komen onze monteurs de tijdelijke brug weer demonteren en zullen de materialen terug vervoerd worden naar onze locatie in Bladel, waar ze vervolgens grondig schoongemaakt worden voor de volgende klant.

brug huren van steigermateriaal

6. Veiligheidsmaatregelen

Wanneer u een tijdelijke brug wilt huren voor fietsers en/of voetgangers speelt veiligheid een grote rol. Fietsers en voetgangers moeten met behulp van de brug namelijk veilig van A naar B kunnen. Bij Van Ham Infra staat veiligheid dan ook voorop. Om de veiligheid te garanderen voorzien wij alle bruggen van publieksvriendelijke relingen en brengen wij indien gewenst vloermaterialen aan met een antisliplaag. Daarnaast zijn wij VCA gecertificeerd, dit houdt in dat wij veilig en milieuvriendelijk onze constructies bouwen.

7. Duurzaamheid van tijdelijke bruggen

Onze tijdelijke bruggen worden in de meeste gevallen geconstrueerd met behulp van steigermateriaal. Dit materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid, omdat het ontworpen is om herhaaldelijk gebruikt te worden. Hierdoor kunnen we dezelfde materialen gedurende meerdere jaren benutten zonder de noodzaak van vervanging. Naast het gebruik van steigermateriaal in de brugconstructie, maken we vaak gebruik van rijplaten vervaardigd uit gerecycled pvc. Deze platen zijn niet alleen duurzaam omdat ze recyclebaar zijn, maar ze beschikken ook over een antislip laag die de veiligheid waarborgt.

Een bijzonder aspect van onze aanpak is dat onze bruggen voornamelijk met de hand worden gemonteerd. Dit vermijdt het gebruik van grote, milieuonvriendelijke machines. Door vakmanschap toe te passen bij de montage, streven we naar een meer duurzame en milieuvriendelijke benadering van brugconstructies. Deze aanpak reflecteert ons streven naar efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid in al onze projecten.

8. Tijdelijke noodbrug huren

Bent u op zoek naar een tijdelijke noodbrug en heeft dit artikel vertrouwen gegeven dat wij u hierin kunnen voorzien. Wij staan voor u klaar! Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel +31 (0)85 8901443.

overzicht

Andere artikelen

Van Ham samen sterk
01art
LEES ARTIKEL
tijdelijk fietspad huren slimme oplossing onbegaanbare fietspaden
Fietsen zijn niet alleen een populair vervoersmiddel in Nederland, maar...
belang huren van een tijdelijke voetgangers-en fietsersbrug
02art
LEES ARTIKEL
belang huren tijdelijke-voetgangers-en fietsersbrug
Bruggen zijn cruciale infrastructuren die de mobiliteit van mensen en...
toegankelijke en veelzijdige bruggen huren voor uw project
03art
LEES ARTIKEL
Toegankelijke en veelzijdige bruggen huren voor uw project.
Tijdelijke bruggen spelen een cruciale rol bij het handhaven van...
tijdelijke brug huren van steigermateriaal
04art
LEES ARTIKEL
tijdelijke brug huren van steigermateriaal
Tijdelijke voetgangers- en fietsbruggen spelen een cruciale rol...
duurzame fietspaden huren
05art
LEES ARTIKEL
Duurzame fietspaden huren
In een tijdperk waarin we worden geconfronteerd met groeiende...
voordelen van kunststof parkeerterreinen huren
06art
LEES ARTIKEL
voordelen van kunststof parkeerterreinen huren
Parkeerruimte is vaak een schaars goed, vooral op evenementen-locaties...
open dag
07art
LEES ARTIKEL
tijdelijke hellingbaan huren voor stedelijke omgevingen!
In een dynamische omgeving zoals stedelijke centra speelt...
alles over een trappentoren huren
08art
LEES ARTIKEL
Alles over een trappentoren huren
Een trappentoren huren biedt een veelzijdige oplossing voor...
alles over hellingbanen huren
09art
LEES ARTIKEL
Alles over hellingbanen huren
Het huren van tijdelijke hellingbanen is tegenwoordig onmisbaar...
kunststof rijplaten toepassen als tijdelijke infrastructuur
10art
LEES ARTIKEL
Kunststof rijplaten toepassen als tijdelijke infrastructuur
In de wereld van infrastructuur en bouwprojecten zijn efficiëntie...
alles over kunststof rijplaten huren
11art
LEES ARTIKEL
Alles over kunststof rijplaten huren
Kunststof rijplaten huren is tegenwoordig onmisbaar in veel sectoren...
noodbruggen verhuur
12art
LEES ARTIKEL
Tijdelijke noodbruggen verhuur
Noodbruggen verhuur, ook wel tijdelijke bruggen verhuur genoemd...